CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Monday, April 6, 2009

"Ketika dan Kalimat"

aku dan kelas multimedia


Last sem aku kat upm ni, aku ambil lima subjek. Semuanya 17 kredit. Dalam subjek-sujek tu, termasuklah subjek BBM 3410 iaitu subjek Bahasa dalam Multimedia. Menarik je nama subjek ni, aku pun ade dengar cerita daripada senior yang kita orang kena buat kalendar nanti. Rasa macam tak sabar pula nak belajar subjek ni..

Hari ini merupakan hari pertama aku mengikuti kelas ini. Semuanya masuk ke kelas beberapa minit sebelum kelas bermula, maklumlah semangat nak belajar subjek baru.. tiba-tiba keadaan yang riuh rendah bertukar sepi apabila dua orang pensyarah masuk ked lam kelas. Kami tertanya-tanya kenapa dua orang pensyarah yang masuk kelas kami dalam satu masa. Adakah kedua-duanya akan mengajar kami? Aku masih tertanya-tanya, sehinggalah kami diberitahu yang mereka akan mengajar kami mengikut bidang masing-masing. Dr.Normaliza mempunyai kepakaran dalam bahasa dalam multimedia, manakala Dr.Arbaei Sujud pula mempunyai kepakaran dalam membuat papan cerita. Jadi, mereka akan mengajar mengikut kepakaran masing-masing. Apabila sampai bab papan cerita nanti, Dr. Arbaei Sujud akan mengajar kami tentan proses membut papan cerita dengan panjang lebarnya . sepanjang kelas hari ini kami hanya dijelaskan tentang sinopsis pembelajaran subjek Bahasa dalam Multimedia.

Subjek multimedia ini mempunyai dua bahagian iaitu praktikal dan tutor. Waktu kuliah aku dan kawan-kawan belajar dnegan Dr. Normaliza. Manalaka kelas tutor kami diajar oleh tutor dari luar UPM. Kelas tutor ini dipecahkan kepada 3 kumpulan iaitu kumpulan 1 kelasnya pada hari Rabu bermula pukul 8 hingga 10 malam, kumpulan 2 kelasnya pada hari Khamis bermula pukul 5 hinga 7 malam dan kumpulan 3 juga pada hari khamis yanag bermula pukul 8 hingga sepuluh malam. Aku masuk kela tutor kumpulan 2 yang bermula pukul 5 hingga 7 malam. Aku dan kawan-kawan pilih hari khamis kerana sebelum tu aku memang ada kelas kat fakulti dari pukul 2hingga 4 petang. Jadi boleh terus duduk kat situ.

0 comments: